Kørestolstennis, der er en relativt ny sportsgren i Danmark, er godkendt som idrætsdisciplin af Dansk Tennis Forbund (DTF) og Dansk Handicap Idræts Forbund (DHIF). Der spilles på en normal tennisbane og efter samme regler som almindelig tennis - blot må bolden hoppe 2 gange, og hjulet må ikke være overtrådt når man server. Alle der benytter kørestol kan deltage, men spillet dyrkes hovedsageligt af paraplegikere (lammelse af benene) og benamputerede med fuld førlighed i armene. Der findes dog også klassificering for tetraplegikere (lammelse af alle 4 ekstremiteter). Der kræves ingen forudgående tenniskundskaber og almindelige kørestole kan benyttes. Kørestolstennis dyrkes både som single- og doublespil og kan spilles på såvel grus- som kunststofbaner.

I Danmark er der ikke mange registrerede kørestolstennis-spillere, men med bl.a. et arrangement som det årlige DM-stævne i kørestolstennis håber DTF og DHIF at skabe opmærksomhed omkring sporten og få de interesserede spillere til at få gang i hjulene. Sporten dyrkes hovedsageligt i det storkøbenhavnske område med base i Allerød Tennisklub, men inden for de seneste år er det begyndt at ”rulle” i Lyngby og i det jyske med udgangspunkt i Tilst Tennisklub.

Internationalt: Kørestolstennis blev introduceret som sportsgren i 1976 i USA og har siden udviklet sig til at være den hurtigst voksende og mest professionelle handicap idrætsgren på verdensplan. Der findes ATP-rangering som for almindelig tennis og siden 1991 har der årligt været afholdt verdensmesterskaber. I 1992 kom kørestolstennis på det Paralympiske program (Barcelona), og det meget høje sportslige niveau tiltrak over 10.000 tilskuere til herresinglefinalen ved Paralympics 2000 i Sydney. Udover talrige individuelle internationale turneringer afholdes der i lighed med Davis Cup for "frisk-tennis" Invacare World Team Cup for landshold. Især lande som USA og Australien samt Holland og Sverige er langt fremme på dette idrætsområde.

Lidt om kørestolstennis i Allerød:

  • 2 kunststofbaner er forbeholdt kørestolstennis.
  • Kørestolsspillere kan reservere faste tider.
  • Klubhuset har rampeadgang og handicaptoilet.
  • Et læskur i forbindelse med banerne.
  • Parkering lige ved siden af banerne.

Der blev i 2015 afholdt DM i kørestolstennis i Allerød Tennisklub med besøg af bl.a. HKH Kronprins Frederik.

 

Læs mere om kørestolstennis på http://koerestolstennis.dk