Efter nogle ærgerlige hændelser i den senere tid med hærværk og jordskred

under skulpturen "Åbne Døre" modtog vi for nogle dags siden den gode nyhed, at et privat fond har bevilget Skulpturparken et stort 5-cifret beløb, som muliggør køb af en større skulpturgruppe (”Migranter”). Skulpturgruppen, som er udført af den lokale billedhugger Ole Madsen, består af 3 skulpturer, der er hugget i grå bornholmsk granit og varierer fra 1,35 - 1,85 m i højden. De symboliserer migrerende, flygtende mennesker, hvilket understreges af deres placering på et større åbent græsareal i den bageste del af Skulpturparken. Dette giver indtryk af skikkelser, der langsomt bevæger sig hen over et øde landskab.

Med støtte fra Statens Kunstfond blev disse og andre skulpturer flyttet til Allerød for ca. et år siden efter at have været udstillet på Greve Kunstmuseum. Det har længe været et stort ønske at erhverve disse skulpturer - og nu er dette ønske så til vor store glæde gået i opfyldelse. 

Kunstneren beskriver selv værket således: "Alle figurerne har tegn på, at noget mangler - måske deres sjæl og identitet - men dette til trods, er de på vej og har tegn på både liv og død. Flygtningekrisen-folkevandringer er åbenbart en evig bevægelse. Dette har været min inspiration til skulpturgruppen."

 

Live tennis resultater indenfor ATP, WTA og andre turneringerhttps://www.flashscore.dk/tennis/