Kjeld Schouboe  -  en tennisstøtte  -  er død, 79 år.

En usædvanlig mand, som altid søgte "anderledes" løsninger, er gået bort. Kjeld Schouboe døde søndag d. 30. august 2020. Med Kjelds bortgang er der opstået et tomrum, både menneskeligt, kulturelt og erhvervsmæssigt, men også Allerød Tennisklub har mistet en markant personlighed og støtte.

I begyndelsen af 1990´erne involverede Kjeld sig på undertegnedes forespørgsel uden tøven i planlægningen, da der i Allerød Kommune skulle opføres et nyt stort tennisanlæg (Allerød Tennispark) - selv om al sportslig aktivitet lå ham personligt meget fjernt. Med sin byggeerfaring og visionære ideer kastede han sig energisk ind i de komplicerede planlægninger og kom til at præge vores ca. 10 tønder land store idrætsanlæg, så det fik en parkagtig karakter med banerne spredt ud over arealet. Gennem sine kontakter til kunstlivet fik han endvidere udvirket, at kunst, som stod hans hjerte meget nær, kunne komme til udtryk i Tennisparken. Med Kjeld som en af hovedaktørerne, blevet der skabt noget så usædvanligt som en skulpturpark ("Skulpturparken-Allerød") inden for rammerne af vort store tennisanlæg. Det startede i 1993, hvor Allerød Tennispark blev anlagt, med en enkelt, meget stor skulptur ("40-15" af kunstneren Bent Sørensen; 5 m høj og 5 tons tung !). Denne var i mange år ene om at præge anlægget, men senere er flere kommet til, og med Kjeld som en af hovedaktørerne er der gradvist opstået en skulpturpark ("Skulpturparken-Allerød") integreret i vort tennisanlæg. Denne skulpturpark rummer nu omkring 30 kunstværker. 

Også da der skulle etableres faciliteter for handicappede (kørestolstennis), engagerede Kjeld sig med al sin energi og igangsætter evner.

Kjeld Schouboe var en stor erhvervsmand, og sammen med sin hustru Ingelise, der stadig er en aktiv tennisspiller i klubben, startede han i 1974 i sin garage det senere verdensomspændende firma CRIMP A/S. Sammen skabte de også den store samling af moderne kunst, der kom til at "ud-tamponere" den utraditionelle og karakteristiske erhvervsbygning, som nu er omdannet til Allerød Rådhus. Med denne kunstsamling har rådhuset fået et helt specielt miljø.

Allerød Tennisklub har i mange år nydt godt af Kjelds virketrang, idérigdom og utraditionelle tankegang, og klubben vil komme til at savne "CRIMP-manden" med det store cykelstyr skæg.

Jørgen Warberg

Tidligere formand for Allerød Tennisklub og fungerende formand for Skulpturparken-Allerød

 

 

Live tennis resultater indenfor ATP, WTA og andre turneringerhttps://www.flashscore.dk/tennis/