For ca. 2 måneder siden – i maj måned – kunne vi i Allerød Tennisklub glæde os over den norsk/fransk/danske kunstner Gunnar Palanders nyskabelse i tennis/skulptur parken: den 6-7 m høje tennis-gule rørskulptur ”Amfora”.

Nu er der atter grund til glæde, idet vi allerede i slutningen af juli måned igen kan opstille en ny skulptur. Det drejer sig om skulpturen ”Åbne Døre”, der er udført af den internationalt kendte danske billedhugger Eli Benveniste. Gennem en flot bevilling fra et privat fond, har vi fået en enestående mulighed for at flytte den store, originale skulptur fra Falster til Allerød, hvor værket forventes opstillet i slutningen af juli måned bag banerne 4 og 5.

Den nye skulptur er udført i hvidmalet, armeret fiberbeton som en opgave for Statens Kunstfond i 1993/94. Værket er udformet som en kubisk lille bygning (320 x 250 x 250 cm), man kan more sig med at gå ind i, og her finder man 4 flotte søjler beklædt med mosaikker af potteskår fra den Kongelige Porcelænsfabrik. Vi håber, at alle medlemmer vil få glæde af det nye kunstværk. Det vil utvivlsomt blive spændende især for vore yngste medlemmer at udforske kunstværket – om end med forsigtighed !

Skulpturen blev oprindelig opstillet i Valbyparken, men senere solgt til privatpersoner og har de sidste mange år været opstillet på Falster. Den store og tunge skulptur kræver nedtagning v/ specialist på opstillingsstedet samt specialtransport med lastbil før den kan genopstilles i Allerød, hvilket er planlagt til d. 22-23. juli. Det bliver spændende at følge opstillingsarbejdet.

Billedhuggeren Eli Benveniste, der er født i København (1961), er selvlært og debuterede i 1988 på Veksølund-udstillingen. I 1995 blev hun medlem af kunstnersammenslutningen Koloristerne. Ler, bronze og glas er Benvenistes foretrukne materialer. Hun har udført flere udsmykningsopgaver. bl.a. til Rødovre Rådhus (2001) og Panum Instituttet i København (2008). Hun er bosiddende i Italien sammen med sin mand billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen.

Med indlemmelsen af ”Åbne Døre” vil der nu være opstillet i alt 14 skulpturer – og flere kunstværker er i vente inden for de næste måneder

 

 

Live tennis resultater indenfor ATP, WTA og andre turneringerhttps://www.flashscore.dk/tennis/