Er du fyldt 3 år og kan li' at spille tennis, er du meget velkommen i Allerød Tennisklub.

Vi har hold som passer alle - fra begyndere til øvede i alle alderstrin.

Mikrotennis

Denne træning er for de 3-6 årige og består af regulær tennistræning blandet med forskellige lege. I sommersæsonen spilles mandag 16-17 og onsdag 17-18. I vintersæsonen er det på skumtennisholdene, som ligger mandag og onsdag 16-17 i Ravnsholthallen.

Interesserede kan møde op til en prøvetime før indmelding, eller kontakte Behzad.

Familietennis

Gå til tennis sammen med dit barn! Træning for de 3-7 årige sammen med en ældre søskende, forælder, bedsteforælder eller lignende. Gennem leg og historiefortælling indøves den grundlæggende tennismotorik, alt imens I har kvalitetstid sammen på tennisbanen. Den voksne fungerer som hjælpetræner for barnet, og får samtidig selv motion. Der er i øjeblikket ikke oprettet et familietennis-hold, men kontakt os gerne hvis det har interesse.

Tennisskolen

Der trænes efter Play+Stay princippet, der er udviklet af det internationale tennis forbund, og som tager afsæt i en lettere tilgang til tennisspillet i form af mindre baner og blødere bolde.

Fokus er på spillernes udvikling teknisk, taktisk, mentalt og fysisk, og udover Play+Stay princippet vil træningen også foregå efter ATK-konceptet (aldersrelateret træningskoncept).

Helt overordnet er fokus på at det skal være sjovt at spille tennis, samtidig med at man lærer en masse.

Interesserede kan møde op til en prøvetime før indmelding eller kontakte Behzad. I sommersæsonen ligger prøvetræning mandag eller onsdag 16-17. I vintersæsonen er det mandag eller onsdag mellem 16 og 18 i Ravnsholthallen.

Turnerings/holdspillere

Træningen vil tage udgangspunkt i ATK-konceptet (aldersrelateret træningskoncept).

Fokus på teknik, fysisk, mentalt, taktisk og kamptræning.

Interesserede, som har spillet tennis før, bedes kontakte Behzad Samimi for indplacering på træningshold.

Sociale aktiviteter

Ud over træningstilbudene, afholder vi forskellige arrangementer for at styrke både det sportslige og det sociale. Her kan nævnes udendørs og indendørs stævner, hygge-tennis-arrangementet Friday Night Tennis, Junior-Sommerfest m.m.

Hvordan kommer jeg i gang

Kontakt Behzad Samimi, eller kig forbi træningen et af ovennævnte tidspunkter - gerne i træningstøj!

Deltagelse i kampe og turneringer

I vores område har vi tre primære arrangører af kampe og turneringer, foruden selvfølgelig alle de lokale tennisklubber: DGI & SLTU (arrangerer sammen) og DTF.

DGI/SLTU’s stævner og turneringer (https://www.dgi.dk/tennis/tennis/arrangementer/staevner) er et meget godt sted at starte. I vintersæsonen har de både skumtennisstævner og turneringer med rød, orange og grøn bold.

SLTU arrangerer også hele tre Sjællandsmesterskaber (SM) om året. Om vinteren er der både indendørs SM på stor bane og SM i skumtennis. Om sommeren er der udendørs SM på stor bane. Se www.sltu.dk for info. Især SM i skumtennis er lidt af en ”folkefest” hvor absolut alle kan stille op, og hvor de indledende kampe spilles i puljer, så man ikke risikerer at ryge hjem efter én kamp.

Har man først fået blod på tanden og vil gerne have nogle lidt mere "alvorlige" kampe, så har DTF både en Sommer Tour og en Vinter Tour. Deltagergebyrerne her er lidt højere, og det kan være sværere at komme med i de mest populære turneringer, hvis man ikke har købt licens hos DTF – men der er intet i vejen for at stille op uden. Licensen er vejen til at komme på den danske tennisrangliste. Se terminsoversigterne på https://tennis.dk/spiller/turneringer/. Turneringer mærket med (B) har bonusrunde, som er en særskilt turnering for alle dem der taber i første runde. I de turneringer er man derfor garanteret to kampe (med mindre man får en bye eller walkover i første runde), men ellers er det cup-turneringer fra U12-rækken og op.

Se flere kontaktoplysninger under Udvalg.