Er du fyldt 5 år og kan li' at spille tennis, er du meget velkommen i Allerød Tennisklub.

Vi har hold som passer alle - fra begyndere til øvede i alle alderstrin.  

Tennisskolen

Tennisskolen organiserer og strukturerer tennistræningen for alle juniorgrupper i Allerød tennisklub. Vil du begynde til tennis eller har du spørgsmål til din træning så kontakt tennisskolens leder Rene Lund på mobil 60 19 51 59 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Familietennis

Er du i alederen 5-8 år og ikke tidligere har gået til tennis, så er det her du starter. Træningen er for de 5-8 årige sammen med en ældre søskende, forælder, bedsteforælder eller lignende. Gennem leg og simple øvelser indøves den grundlæggende tennismotorik. Den voksne fungerer som hjælpetræner for barnet, og får samtidig selv motion. Når færdighederne er så indøvede at barnet kan spille bolden over nettet kontinuerligt med en makker, kan man komme på et af tennisklubbens juniorhold

Grundtræning

Der trænes efter Play+Stay princippet, der er udviklet af det internationale tennis forbund, og som tager afsæt i en lettere tilgang til tennisspillet i form af mindre baner og blødere bolde.

Fokus er på spillernes udvikling teknisk, taktisk, mentalt og fysisk, og udover Play+Stay princippet vil træningen også foregå efter ATK-konceptet (aldersrelateret træningskoncept).

Helt overordnet er fokus på at det skal være sjovt at spille tennis, samtidig med at man lærer en masse.

Grundtræning tilbydes op til 2 timers træning pr. uge.

Interesserede skal kontakte tennisskolen for at høre om mulighederne for træning og screening af niveau i forhold til indplacering på hold.

Turneringstræning

Er du så glad for tennis at 2 timers træning om ugen ikke er tlstrækkeligt, skal du gå til turneringstræning. Turneringstræning bygger på de samme principper som grundtræning, men det forventes at du stiller op på et af klubbens turneringshold, som spiller holdkampe både sommer og vinter. Holdturneringen er inddelt i niveauer så alle kan være med og få nogle gode oplevelser.

Der trænes efter Play+Stay princippet, der er udviklet af det internationale tennis forbund, og som tager afsæt i en lettere tilgang til tennisspillet i form af mindre baner og blødere bolde.

Træningen vil tage udgangspunkt i ATK-konceptet (aldersrelateret træningskoncept).

Fokus på teknik, fysisk, mentalt, taktisk og kamptræning.

Interesserede skal kontakte tennisskolen for at høre om mulighederne for træning og screening af niveau i forhold til indplacering på hold.

Sociale aktiviteter

Ud over træningstilbudene, afholder vi forskellige arrangementer for at styrke både det sportslige og det sociale. Her kan nævnes udendørs og indendørs stævner, hygge-tennis-arrangementet Friday Night Tennis, Junior-Sommerfest m.m.

Deltagelse i kampe og turneringer

I vores område har vi tre primære arrangører af kampe og turneringer, foruden selvfølgelig alle de lokale tennisklubber: DGI, Tennis Øst og DTF.

DGI’s stævner og turneringer (https://www.dgi.dk/tennis/tennis/arrangementer/staevner) er et meget godt sted at starte. I vintersæsonen har de både skumtennisstævner og turneringer med rød, orange og grøn bold.

Tennis Øst arrangerer også hele tre Sjællandsmesterskaber (SM) om året. Om vinteren er der både indendørs SM og SM i skumtennis. Om sommeren er der udendørs SM. Se www.tenniseast.dk for info. For alle typer SM gælder at alle kan stille op, uanset niveau. For nye spillere spilles de indledende kampe i puljer, så man ikke risikerer at ryge hjem efter én kamp.

Har man først fået blod på tanden og vil gerne have nogle lidt mere "alvorlige" kampe, så har DTF både en Sommer Tour og en Vinter Tour. Deltagergebyrerne her er lidt højere, og det kan være sværere at komme med i de mest populære turneringer, hvis man ikke har købt licens hos DTF – men der er intet i vejen for at stille op uden. Licensen er vejen til at komme på den danske tennisrangliste. Se terminsoversigterne på https://tennis.dk/spiller/turneringer/. Turneringer mærket med (B) har bonusrunde, som er en særskilt turnering for alle dem der taber i første runde. I de turneringer er man derfor garanteret to kampe, men ellers er det cup-turneringer fra U12-rækken og op.

 Se flere kontaktoplysninger under Udvalg.